Dit is het tikken van de klok die ons zojuist heeft verteld dat het vijf uur is geweest…

Ik weet niet meer waar ik was, of met wie, en dat is raar. Als fan zou ik mij alle omstandigheden van dit dramatische, om niet te zeggen traumatische uur van die zaterdagmiddag 31 augustus 1974 moeten kunnen herinneren. Toch heb ik geluisterd, kan niet anders. Ik vond het een schande dat de zeezender Radio Veronica niet meer verder mocht. De snik van dj Rob Out was een beetje mijn snik. Het was de snik van honderdduizenden, meestal jonge luisteraars. Krankzinnig dat een radiozender die niemand kwaad deed zomaar uit de lucht kon worden gehaald. En dat nog wel door het progressieve kabinet-Den Uyl. Op school had ik —natuurlijk ook ontzettend progressief — er nog een opstel aan gewijd, vol onbegrip en verontwaardiging.”

(fragment uit Aukes verhaal in de Vara Gids, eind augustus)

Reageer