geschreven samen met Dido Michielsen.

Het moest er nu maar eens van komen: twee in China geboren, maar in Nederland opgegroeide zusjes gingen terug naar hun geboortegrond. In Lisa en Lin doen hun ouders Auke Kok en Dido Michielsen verslag van het wel en wee van die uitzonderlijke reis, die niet alleen naar een land voert maar ook naar een goeddeels ongekend verleden. Gevieren brengen ze een bezoek aan de beide kindertehuizen waar Lisa en Lin vandaan komen en beschrijven in alle openheid welke emoties dat bij henzelf en de kinderen teweegbrengt.

Lisa en Lin is een sprekend, liefdevol en lichtvoetig verhaal dat veel verder voert dan de geografische bestemming China. Het is tevens een verslag van een innerlijke reis en raakt aan wat het betekent een kind uit een heel andere cultuur te adopteren, hoe het voelt een geadopteerd kind te zijn, en daarmee aan kwesties als identiteit, culturele identificatie, nationaliteit, hechting en geborgenheid.

‘..een boek waar ouders en kinderen trots op kunnen zijn.’ (Trouw)

‘De stijl is realistisch, humoristisch en af en toe met een vleugje zelfkritiek en vol met open en eerlijke emoties. Mooi in balans.’ (China Adoptie Bieb)

Fragment uit Pauw&Witteman